Aanbevolen post

Home

Update: 4 september 2018:  Het boek Twee gezichten. De impact van migraine is nu te bestellen via www.tweegezichten.nl   Veel mensen me...

maandag 12 december 2016

Aan de wijn.

Als een ware asceet drink ik al jaren geen alcohol, eet ik zo min mogelijk suiker, tarwe en melkproducten in de hoop dat ik daarmee de migraine aanvallen kan verminderen. Ik heb mij vaak genoeg schuldig gevoeld als ik naar mijn idee ‘teveel’ van deze ‘verboden’ middelen had genomen terwijl ik niet eens zeker wist of dit inderdaad een negatieve invloed heeft. In teksten over migraine worden veel voedingsmiddelen genoemd die mogelijk een trigger kunnen zijn. Al heel lang lette ik  strikt op mijn voeding zonder dat ik precies kon ontdekken wat juist wel of niet goed voor mij is. Een brief met de gebruiksaanwijzing van mijn lichaam, ergens in een fles drijvend en ik maar staand aan de wal wachtend tot de fles bij mij aanspoelt. Afgelopen week heb ik voor het eerst weer eens een goed glas wijn gedronken tijdens een etentje. Ik voelde mij net een puber die eens lekker tegen de gestelde grenzen aanschopt. Enigszins licht in mijn hoofd drukte ik de twijfel weg en nam nog een half glas. Een paar dagen ervoor had ik, terwijl ik een fles wijn tegen mijn wang hield, met een spiertest uit de Toegepaste Kinesiologie, vastgesteld dat mijn lijf bepaalde wijnen kan verdragen. Het is zo bijzonder om te ervaren dat mijn lichaam mij door middel van een zwak of sterk gevoel in een bepaalde spier kan vertellen wat wel of niet goed is voor mijn energiehuishouding. Dat ik nu concreet kan testen wat ik beter wel of niet kan eten geeft rust. De flessenpost is toch nog aangekomen en ik ben druk bezig om de tekst te ontcijferen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten